Új jelszó kérése
Új jelszó kérése

TOP termékek
Összehasonlítás
Termék részletek


Élménykirándulás Erdélybe Advent második hetében

ÚJ
Élménykirándulás Erdélybe Advent második hetében
 • Élménykirándulás Erdélybe Advent második hetében
 • Élménykirándulás Erdélybe Advent második hetében
 • Élménykirándulás Erdélybe Advent második hetében
 • Élménykirándulás Erdélybe Advent második hetében
 • Élménykirándulás Erdélybe Advent második hetében
 • Élménykirándulás Erdélybe Advent második hetében
 • Élménykirándulás Erdélybe Advent második hetében
 • Élménykirándulás Erdélybe Advent második hetében
 • Élménykirándulás Erdélybe Advent második hetében

Advent Erdélyben

Kulturális és gasztronómiai programokban gazdag buszos élménykirándulást szervezünk Erdélybe a legendák földjére, december 05-08. Pregitzer Fruzsina Jászai Mari díjas színművésznő idegenvezetésével! 

Útvonal: Budapest - Korond, Csíkszereda, Csíksomlyó, Magyar Golgota, Csíkszentsimon, Székelyszentkirály, Hargita, Kolozsvár a kirándulás főbb állomásai.

Megmutatjuk Neked Erdély szépségét, megismertetjük a  történelmét, hiedelmét, legendáját, gyönyörködjünk a hófödte Hargitában!

Tervezett program:
December 05. szerda Budapest-Székelyföld
Indulás este 19.00 órakor Népliget buszpályaudvar 57 fős légkondicionált busszal. Menetidő kb 10 óra.
Az utazás tartama alatt tv nézési lehetőség. Csatlakozási lehetőség: Szolnok, Püspökladány, Berettyóújfalu. Útvonal 4-es út 42-es út. Határátkelés: Ártánd-Bors. Megállás, pihenés 2-3 óránként.

December 06. csütörtök Budapest-Székelyszentkirály-Korond
Megérkezés Székelyföldre a reggeli órákban a Hargita megyében lévő Székelyszentkirályra egy barátságos igazi erdélyi stílusban fa gerendákból épített panzióba. A szálláshelyünk félpanziós ellátásban részesít minket, bőséges svédasztalos reggelivel fogadnak, két fogásos meleg vacsorával várnak minden este. Elhelyezés 2-4 ágyas szobákban, a szobákhoz tartozó saját fürdőszobával – törölköző és fürdőköpeny biztosítva- ingyen wifi és tv használat.
Mikulás alkalmából ajándék kupicás fogyasztással, ingyen szauna és sódézsa használat.
Szobákat elfoglaljuk, pihenés után indulás Korondra ahol egy harmadik generációs fazekas mester műhelyében kapunk beavatást a korondi kerámia készítés rejtelmeibe. A bemutató során a vállalkozó szelleműek kipróbálhatják a korongozást is.
A fazekas üzletében akár 70% kedvezménnyel lehet vásárolni korondi kerámiákat, (fali tányér órák, házi áldások, halászlés készletek, kupicások, adventi gyertyatartók, sült alma sütők, fatálasok, gyékény termékek)
Meglátogatjuk Korond első számú taplász mesterét, aki betekintést enged a taplógomba termékek elkészítésének hogyanjába. A bemutató után itt is lehetőség nyílik női és férfi zsinóros viseleteket, lenvászon ingeket, rusztikus ruhákat és taplógomba termékeket 70%-al kedvezőbb (!) áron megvásárolni!
A bemutatók és a vásárlások után beszerzhetjük az erdélyi gasztronómia csodáit (csorba, mics, töltöttkáposzta, szalmakrumpli, lestyán, tárkony, csombor fűszerek, rahat cukorka, áfonyás ételek-italok).
Vissza a szálláshelyre, pihenésre és fakultatív programra nyílik lehetőség.
Aki szeretne, körbe nézhet Székelyszentkirályon. Látnivaló: 1700-as években épült Római Katolikus templom, Székelyszentkirály Fő utca.
A panzióban kétfogásos vacsora, lazítás a szaunában és a sódézsában, melyek használatáért utas társainknak nem kell fizetni. Pihenés.
Vacsora után Pregitzer Fruzsina ismerteti velünk az erdélyi adventi szokásokat.

December 07. péntek Hargita-Csíkszereda-Csíksomlyó
Bőséges svédasztalos reggeli után indulás a Hargitára.
Első állomás: Hargita hegység gerincén lévő Hármaskereszt emlékmű meglátogatása (történelmének meghallgatása, nemzeti-színű szalag felkötése.)
Hargitáról a felejthetetlen téli látkép megtekintése.
Második állomás: Csíkszereda: Millenniumi-angyalos templom meglátogatása (Makovecz Imre tervezte).
Harmadik állomás: Csíki Sör Manufaktúra-Látogatóközpont Csíkszentsimon 14.00-16.00 Betekintést nyerünk a sörgyártás titkaiba, részleges bejárás a gyártóüzembe, a több évszázados sörfőzési technológia megtekintése.
A látogatás végén ebéd a Csíki Sörgyárban kemencében sült csülök cipóban torma és fokhagymamártással, korlátlan sörfogyasztással!! Lehetőség nyílik az ajándékboltban vásárolni.
Negyedik állomás: Csíksomlyói Kegytemplom és Kolostor meglátogatása.
Vissza a panzióba. Kétfogásos meleg vacsorával várnak, utána fakultatív program. Székelyszentkirályon séta, pihenés vagy ingyenes sódézsa vagy szauna használata.
Vacsolra után Pregitzer Fruzsina mesél vagy részletet olvas fel.


December 08. szombat Csíksomlyó-Kolozsvár-Királyhágó-Budapest Népliget. Menetidő kb 10-14 óra
Kora délelőtt indulás Csíksomlyó és Kolozsvár érintésével Budapestre.
Csíksomlyó borvízforrás - Csíksomlyói barátok feredője-Csíksomlyó Magyar Golgota.
Megnézzük a Magyar Golgotát (a kereszt utat)

Elmegyünk a csíksomlyói borvízforráshoz a Mária forráshoz, megkóstoljuk és vihetünk is haza belőle bőven. Átsétálunk a csíksomlyói Barátok feredőjébe, ahol megnézzük a borvizek összetételét, a mofettákat, sétálunk a parkban és feltöltődünk a Csíki medence varázslatos energiáival.
Második állomás: Kincses Kolozsvár –Mátyás király emlékév tiszteletére!- Mátyás király szülőháza.
Harmadik: Mátyás király emlékmű.
Negyedik állomás: Szent Mihály templom látogatása.
Ötödik állomás: Királyhágónál megállás.

Budapestre vissza a Népliget buszvégállomáshoz. Akik útközben csatlakoztak a buszhoz a csatlakozási pont érintésével leszállhatnak.


Minden megállási pontnál ismertetjük a hely vagy adott történelmi személy történelmét, legendáját, hiedelmét. Útközben nevezetesebb városok, falvak történelmének buszon történő ismertetése (Bánffyhunyad, Kalotaszeg, stb...) Fényképezési, selfi és nézelődési lehetőség biztosított.
Megállunk a várostábláknál selfi vagy fénykép készítésére, a táj megcsodálására. Korond tábla, Csíkszereda tábla, Csíksomlyó tábla, Csíkszentsimon tábla, Székelyszentkirály tábla. Igény szerint a Panzióban ahol megszállunk helyi ételek beszerzése, vásárlására. (sajtok, szalonnák, kolbászok stb...)

A részvételi díj 4 napra fejenként 59.000.-Ft. mely magában foglalja: légkondicionált buszt, két éjszakát félpanziós ellátással (svédasztalos reggeli, meleg kétfogásos vacsora, korlátlan szauna és sódézsa használatát, csoportos balesetbiztosítást, a Csíki Sör manufaktúrában a látogatást, az ebédet és a korlátlan sörfogyasztást.
A buszt 50 fővel indítjuk. Fizetés átutalással megadott bankszámlára vagy személyesen a Turánia Kézműves Boltban lehet. Plusz költőpénz kiadás Korondon, Csíki Sörgyár ajándék boltjában, a városokban történő egyéb egyedi vásárlás (kávézó, cukrászda) A városokban bankautomata található.
Lehetőség lesz Pregitzer Fruzsina Jászai Mari díjas színművésznővel, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház tagjával együtt beszélgetni utazni, sétálni, étkezni, fényképezkedni.
Busz személyzete: Egy idegenvezető, két hostess hölgy (az utasok kényelmét szolgálják) két erdélyi származású sofőr (tökéletesen beszélik a magyar és a román nyelvet).

Az első 5 jelentkező családnak ajándékba adunk egy almasütőt, sültalma fűszerrel, melynek az értéke kb. 30.000.-Ft, mely a buszon az induláskor kerül átadásra.

Jelentkezés módja:
A webáruházban megvásárolni az élménykirándulást, vagy  e-mailben és telefonon az alábbi elérhetőségeken.
Korondkincse webáruház: Geyer Anikó +36-30-486-4501 info@korondkincse.hu
Személyesen: Turánia Kézműves Boltban Fekete László +36-70-590-6003, +36-1-790-3106 hétfőtől-péntekig 10-18 óráig, vagy szombaton 10-15-óráig! 1027 Budapest, II. ker, Erőd u. 20. szám alatt.
Jelentkezőink kapnak egy jelentkezési lapot, annak kitöltésével és a részvételi díj teljes vagy 50% előleg (másik 50% a buszon induláskor) befizetésével nyer jogot a részvételre. A busz 50 főtől indul, 51 fő jelentkezés elérése után last minut sorrendet állítunk fel, így a visszamondott utak helyett azonnal van lehetőség az Advent Erdélyben buszos élménykiránduláson részt venni!


Ilyen túra nincs még egy! 

Elviszünk és megmutatjuk Neked Erdély Kincseit!

Ez a termék csak átutalással fizethető vagy személyesen a Turánia Népművészeti Boltban Budapesten.  Megértést köszönjük.


----------------------------------------------------------------

Kultúrális és gasztronómiai programokban gazdag

buszos élménykirándulásokat indítunk Erdélybe,

a legendák földjére 2019 évben is!

Erdélyi nevezetes városok meglátogatása,

történelmének, legendáinak meghallgatása,

a híres erdélyi gasztronómia megízlelése és beszerzése, 

a székely vendégszeretet megismerése.

----------------------------------------------------------------------

Utazás: busszal Népliget + csatlakozási lehetőség

Szállás: panzió (félpanzió) szobákhoz tartozó fürdőszobákkal!

A részvételi díj tartalmazza az összes költséget!

--------------------------------------------------------

Figyeld 2019-es túranaptárunkat!

Gyere velünk megmutatjuk Erdély kincseit!

Bővebb információ: 30-486-4501

-----------------------------------------------------------

facebook oldal friss infomárciókkal

https://www.facebook.com/elmenykirandulasokErdelyben/?view_public_for=484985545341379

 

 

 • Cikkszám
  korondkincse928762
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés